Vissa människor ska man undvika

Om man kan. D v s människor som påverkar en “negativt”. Menar inte att man ska vara elak eller så, utan bara välja vart man går. De människor man ska undvika behöver heller inte vara dumma, eller otrevliga, utan det är bara det faktum att de påverkar en negativt. Och hur vet man det? Ja, just det, det är det allt handlar om. Att lära känna sig själv!

Vem är jag? Vad vill jag? Vart är jag på väg?

När man vet det, bestämt sig, och har gjort ett val, DÅ vet man VEM som påverkar en negativt. På vilket sätt? Det kan man bara själv svara på.

Exempel. Om man vill vara pigg, och blir trött av personen, då är det negativt. Om man vill vara trött, och blir pigg av personen, då är det också negativt…

Så nästa steg blir att fundera. Påverkar personen mig negativt, eller är det jag själv som responderar negativt? M a o, det är dags att ompröva svaren: Jag är… jag vill… och jag ska… Och står de fast, då är responsen negativt negativ på personen, och man ska hålla sig undan om man vill att responsen för sina svar ska bli positivt.

Alltså. Valet är ens eget. Och vad är valet? Att få allt att kännas positivt. Och enklast kanske är att ändra på sin respons? D v s på sin livsstil.

Jag är varg. Jag vill resa. Men jag stannar hemma.

Varför är jag varg? Varför vill jag resa? Varför stannar jag hemma?

Och där kom svaret. En människa som också är varg och reser mycket, påverkar mig negativt för han/hon påminner mig om min brist i tillvaron. Om människan däremot inte är varg, kanske jag inte reagerar så negativt om denne reser, och det samma om vargen inte reser… så det är alltså kombinationen med den resande vargen som är problemet. För mig.

http://www.petervarg.se/video.html

Tål inte att se sånt över huvudtaget.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *