Hur kan det vara tillåtet!?

Att Northland får bygga en giftig sjö mitt på den natursköna skoterleden mellan Kaunisvaara och Aareavaara, eller mer bestämt mellan Kaunisvaara sjön och bäcken Aareajoki!!! Helt horribelt…

Nyfikna kan säkert kika i en sån här http://www.heartoflapland.com/sv/resmaal/oevertorneaa/tips/norrbottens-laens-skoterkarta.aspx

Sen undrar jag hur markägare tänker när de blockerar skoterspår med stora snövallar och liknande. Kan det vara de buskörande ungarnas fel? D v s att deras marodörframfarter skadar hela skoterfolkets möjligheter till ett fint och infrastrukturellt friluftsliv?

Om jag inte såg fel, så hade Herr Krekula även blockerat Eeros skeitingspår… vad är det som pågår!? Är det gruvyran som sätter elaka griller i folks huvuden? Bättre att markera var man vill att skotrarna ska hålla sig, så de inte tar hela ängen. (Nej, det var Herr Rajala, har ju glömt att det är han som basar hos Krekulas nu, läs pipe-linen).

Nå, jag hoppas att skoteledskommittén i samförstånd med markägare, mackägare, affärsägare o s v lyckas göra ett ledsystem i vår kommun, som lockar lite turister. Och inte minst, att bygga en bra grillplats med panoramautsikt över gruvan.

Och att skoteråkarna respekterar skyltarna i samhället “30 km/h” och i terrängen “Avvik inte från leden”.

6 thoughts on “Hur kan det vara tillåtet!?”

  1. Polisen är ingen tomte, d v s en som väntar på en önskelista. Om du är utsatt för brott ska du anmäla det till Polisen 11414 eller http://www.polisen.se Men har du ingen misstänkt och färska spår, kan det vara svårt att göra något. Har du däremot egna misstankar, är det inget som hindrar dig att kontakta dem, eller föräldrarna. Många gånger kan de vara beredda att ersätta skadan även utan polisanmälan.Vad gäller ängen, så finns det väl en rågång som går in en bit på den i öst? Det vore väl en lämplig sträcka från vägen till leden.

  2. Håller med Krekula. Man får lägga snön vars man vill på egen mark. Och för det andra så finns det ingen som håller lederna öppna för det finns inga pengar till sånt. Och han kan säkert skeita någon annanstans än just där. Så även om man får köra skoter i skog och mark så gäller väl inte det när man kör genom någons gård? Eller? Inte skulle då jag vilja att någon kör med skotern under köksfönstret och över mina värmeledningar och buskar! Så man önskar verkligen att polisen är ute lite oftare. Det är inte gruvan som är orsaken, detta problem har funnits långt innan vi ens kunde fantisera om någon gruva!

  3. Jag trodde att man fick lägga snön vars man vill på egen mark. Syftet är ej att fördärva någons skeitingspår, dt är för att förhindra okynnes skoterkörning p g a det finns nergrävda jordvärmeledningar under den ängen. Det kan möjligen försvåra för inbrottstjuvarna också. De är visst korta i rocken.För de verkar behöva ställa skotern under fönstret för att klättra in i garaget som står bredvid vägen. Det är krossat 6 rutor och de har fått med sig bensin och verktyg vid ett flertal tillfällen. Man önskar att det funnits en polis i närheten.

  4. Bevövs ju inga leder idag är ju bara köra efter gps, och dagens maskiner går så bra i mjuksnö helst när man kommer upp i fart på myrar och kalhyggen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *