Gruvkorven är god

Eller Kruuva-korven som den heter – den är godare än vanlig Falukorv! Har käkat den rå, grillat den ute, och nu ska jag smaka den som makaroner och korv också. En mångsidig sak det där, korven.

Sen har jag hunnit bli rädd i dag. Det var mamma som ringde från Sunderby sjukhus där pappa trampade arbets-EKG. Det första hon sade var “Har du hunnit höra beskedet än?”… Va!? tänkte jag… Har det hänt pappa något? Men, jag frågade inte… svarade bara lugnt nej.

Det var Herr Kulju som hade lämnat in i morse, efter en tids sjukdom. Beklagar. Samtidigt känns det bra att pappa råkade vara där, och hann träffa hans “ande”? Gamla kompisar som de var… innan Stora Enso och jag kom in i bilden…

Nå, må han vila i frid, min “kisse-mössa farbror”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *