Guldgrävare Snell?

Varför inte? En av bröderna gjorde väl något fynd här i Aareavaara för något år sedan? Läser att de söker tillstånd för Bergtäkt lite här och där, och nu har de fått tillstånd här. Men, få se om det blir överklagat som i Piteå? http://www.pitea-tidningen.se/pajala/artikel.aspx?ArticleId=6198462

Alltså. Om man ska göra en “provgruva”, så ska man nog göra det som en bergtäkt. Då får man nämligen spränga också, och så kan man använda krosset som blir över till vägar och annat. Dessutom verkar kraven vara mindre än för t e x Northland.

Hm, men båda får hålla på att verka i ett område som arkeologerna tydligen inte har hunnit till än… http://sv.wikipedia.org/wiki/Aareavaara

… ett område som skulle kunna skriva om hela Sveriges historia? Hela Nordens? Eller kanske Europas? Nå, vad fick mig till denna storhetsanalys? Jo, för att jag tror att jag har en mätpunkt på mina marker, för kedjan av trianglar som utgör Struves Meridianbåge… http://sv.wikipedia.org/wiki/Struves_meridianb%C3%A5ge

Hur jag kom på det? Korpen flög över mig när jag körde fast med min Viking… en märklig skoter… den slänger av mig så att jag inte ska köra fast rejält… behöver bara kliva upp och trampa ner skidorna på den, sen är det bara att fortsätta, oavsett slagsida.

4 thoughts on “Guldgrävare Snell?”

  1. Vad är det som säger att det är rätt eller fel om historian, tror på sånt som hänt under de sista 300 åren där de finns dokumentation äldre kan ju vem som helst fantisera om.

  2. Historian ska vara korrekt redovisad för en bättre framtid, d v s att det är viktigt att rätt ska vara rätt, oavsett vad det ger för konsekvenser, eller inte.Ponera att Aareavaara var en skärgårdsö en gång i tiden, kanske för att just meteroiterna här smälte inlandsisen… och då måste ursprungsfolket komma från ännu högre höjder… och inte söderifrån…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *