Camp Estelle

Månen låg bakom anrikningsverket i natt, och jag funderade över Sveriges neutralitet över denna Nato-anläggning mot Murmansk? Sen tänkte jag döpa gruvan till Nato Campen, men insåg att det inte är politiskt korrekt att kalla den så, även om det bara är storinvesterare från Canada, England, Norge och Finland som finansierat den genom storemissionen. Och eftersom mamma Victoria har en “Nato-camp” jag besökt döpt efter sig, så vill jag att även Estelle ska ha det. Så, nu heter Northlands gruva i Kaunisvaara “Camp Estelle” hos mig.

Babyboomen har satt sina spår, för i natt drömde jag att jag hade en egen. Jätte söt den med! Men jag vet inte om det var en pojke eller flicka… men hungrig var den 😉

Ja, och ni kan ju se själv… att neutrala stater har samma färg på kartan som kommunismens gräns, under kalla kriget… http://sv.wikipedia.org/wiki/V%C3%A4steuropa … och var ligger Aareavaara? I mitten.

Finland på väg in i Nato? Och Northlands aktie är tydligen en folkaktie i Sverige, som Telia?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *