Det kostar…

Att besöka dödens rike… kostar… sömn! Har sovit hela kvällar och hela nätter, för att på dagarna tjänstgöra i vårt lugna levande rike. Med snö utan dess like… hm, och efter de slående vågorna från Pello, så körde jag fast på polisstationens gård igår. Hm, hm… och jag som lärt mig att man ska ha en lite högre växel i, och inte varva för mycket, men icket, fick backa ner till Dicken, och ta ny sats – den här gången med ettan spinnandes för fullt – och upp kom jag!

Men nu sitter jag här som i ett töcken, och har tappat bort en massa dagar känns det som, och i går var jag t o m tvungen att vara till Konsum och köpa Berocca http://www.berocca.se/sv/intro.html

“Du måste till doktorn” sade Markku när han tog mitt blodtryck i går, 97/51 puls 47. “Avvakta och följ upp, blir det inte högre, så beställer du en tid för blodprovstagning” sade mamma som jobbat inom sjukvården. Nej, jag känner mig själv, det är “återhämtning” som min kropp pysslar med, när den går ner i dvala såhär, så fort den får tillfälle…

Fast det är klart, det får inte pågå hur länge som helst. Då kan tillståndet bli som för de apatiska flyktingbarnen, som säkert har döden fastetsad på sin näthinna? Vitamin, ta tag i kragen, släpa ut dem i livet – fast till ett häststall… och när rörelsen kommer, kommer aptiten. Ja, och vem kan motstå en varm kopp Oboy och en semla?

Själv ska jag börja min lediga dag som vanligt, med en kopp kaffe… och sen efter en stund, ska jag äta en finsk semla som Markku bakat. Där använder man inte mandelmassa, utan sylt i stället. Ja, och till det låga blodtrycket hjälper inte annat än att röra på sig, så vem vet, kanske blir det skidor också.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *