Norrsken så det förslår

Sagas spår är borta av snön som fallit, och spiltan står tom… men som sagt, HON gjorde det med bravur!

http://www.youtube.com/watch?v=XIdEx4tJfPg

Ja, i detta tempo orkade hon stolt klampa sig upp till Sankte Per, och det var bildligt talat som att hon kom in i himmelriket… för det luktade rent och gott, det var varmt, och den öppna ytterdörren gjorde så att det ångade som i en turkisk bastu. “Hej då Saga”, och hon tittade lugnt och nöjt på mig. Jag gick ut, och sen var det över.

Hur horribelt det än låter, så kan jag rekommendera slakt när det är dags. Saga och den kvinnliga veterinären kom som väntat bra överens, chippet hittades och sen fick hon komma in. Den trygge slaktaren stod beredd redan vid den branta uppgången, men det behövdes inte – för hon flög in – klamp, klamp, klamp, klamp, hovarna slog i så det dånade sade Markku… men något jag själv inte hörde, för jag förde…

Så ska det vara, tycker jag. Att man själv följer sina djur tryggt till slutet, hur tufft det än är för en själv. Det är man skyldig dem.

Den sista färden fick hon i en ståndsaktig transport… och Markku med E-kort sade att han aldrig har kört så 100 % koncentrerat som denna gång, och det syntes i snöröken, för jag körde efter med Kingen för säkerhtes skull, för om det hade blivit ngt haveri på hans, så hade vi bara skiftat bil. Allt var förberett in i det sista, och även mamma och pappa var med.

Så var det med det. Och mina 700 kg var tydligen i underkant… “Din häst är nog det tyngsta vi har tagit emot, och Ni har skött den väl, för det är en R4 som har fått bra med motion om den var 19 år” sade den erfarne rösten i luren… och jag förklarade att det är fri mat och lösdrift.

Så, nu vilar imponerande 800 kg i frid. Min Saga.

4 thoughts on “Norrsken så det förslår”

  1. Hej vännen!
    Tråkigt med Saga. Det är tungt men när det är dags så är det. Håller med , vi är skyldiga dem att hjälpa dem fort och smärtfritt och inte förlänga deras lidande.
    Kram på dig!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *