Inte feber i alla fall

Sade till Markku efter vår diskussion, att har hon feber, så ska hon bort fort, för hon ska inte lida. Hon har börjat svettas igen, men icket, det är inte feber, tog tempen två gånger, 38,0 resp 37,9. Så, nu står hon där och tigger mat, och vi öppnade upp än mer på ventilationen. En 700 kg tung häst har ganska så hög watt effekt.

Hörde att vissa läser min blogg varje kväll innan läggdags, så jag tänkte att jag måste ju rapportera kontinuerligt hur det går. Tungt, men hon verkar må efter omständigheterna bra.

“Försök få henne att leva till sommaren i alla fall” sade den trevlige kadaverhämtaren som hade egna hästar, samtidigt som han instruerade hur man avlivar en häst korrekt. Om den är frisk utöver fångattackerna, så duger den att köra till slakt, men annars ska den helst avlivas hemma när det är dags.

Så ligger det till. Kunskap ger trygghet, och trygghet ger klokare beslut. Även om jag är helt slut även idag. “Aivan loppu” som Markku kallar mig. Och då gäller återhämtning, medan jag avvaktar och ser.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *