Batterier, batterier, batterier

Ja, min Markku han har tagit in hela 7 st idag!

Det började med att hans bil inte startade i morse när han skulle till jobbet för att ta hem alla batterier från maskinerna. Jaha, tänkte jag yrvaket, måste jag visa vad min Saab går för? Men nej, jag stoppar nog den i värmare först, funderade jag sen, för Stefan sade att mitt batteri verkade svagt när den var på service… hm, och Markkus idé var den bästa – han tog in sitt i rumsvärme och laddning – och fick sedan t o m ge mig starthjälp, när vi sovit ytterligare ett par timmar…

En skön morgon trots alla motgångar och kyla. Sen har jag varit och hämtat 130 kg kraftfoder, och pysslat där ute så att kinderna är alldelens röda. Glömde yllesockarna, så mina tår började känna att det var -32… kall tå, men nu har jag dem dock svettiga i mina sköna ylletossar.

Och appropå batterier, så är det inget jag gillar. Det finns frätningsrisker, inte minst på ögonen, och sen kan det smälla också, om man råkar få ett järn på båda polerna… usch! Men, hur kom det sig att pappa fick påpeka att Markku var på väg att sätta sin plus i min minus? Stress? Och egentligen ska man inte hålla på och ge starthjälp sådär, för allt är så datoriserat numer, både i Mazda och Saab, menade far…

Men, själv är jag glad för att Markku är glad, och löser alla problem så smidigt! Världen går inte under för lite motgångar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *