Tempen stiger

– 23,9 mot -31 i natt, då jag var och kollade till Saga. Behövs lite extra foder nu när det är en så kall period, och så täckbyte alltid då och då eftersom det samlas fukt. Med det är en märklig häst jag har… för när hon får täcket på sig, väljer hon att ligga ute och sova bredvid höbalen och fåren. Precis som nu när jag tittar ut. Fridfullt skönt ser det ut med en stor hästbak och idisslande får i en salig blandning…

Och lika skönt känns det att höra hur Markku har tagit sig ann mitt burk- och bytteskåp… där allt från plast och glas till hushållsmaskiner ligger huller om bull. Han verkar ha det i blodet, att plocka fram allt, gå igenom det, och sortera in det viktigaste. Men, jag låter honom inte slänga bra att ha grejer, utan lägger dem på en hylla på kallvinden.

Själv ska jag ta mig ann lite pappersgöromål, innan det är dags att gå ta av täcket och borsta igång lite extra blodcirkulation på Saga. Nu är det -23,6, och jag kan se hur telefonledningen svajar av väderomslaget.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *