101 graders skillnad!

Och jag kände nästan hur det tog på hjärtat… eller i alla fall syremättnaden. Hm, Markku hann inte slänga många skopor innan jag var tvungen att gå ut. Nej, det var inte astma, inte kärlkramp, inte illamående, men, nåt åt det hållet, för det kändes som att jag var inne i en påse typ.

Just det, ute var det -31, och bara några minuter senare var jag inne i en bastu med +70 innan ångan… men nu känns det bara skönt! Däremot förstår jag hur det måste kännas för dem som har kärlkramp och liknande när det är så här kallt. Ungefär som när jag ska ut, eller kommer in, d v s att det är temperaturskillnaden som är obehaglig.

Men trots kylan, så är det bara kinderna jag fryser om när jag är ute. Kan t o m pyssla utan handskar, och ändå är händerna varma. Fast det är klart, då har jag inga fingervantar mellan varven, utan helhandse. Dock inte tjocka. – 29,8. Det är alltid lite varmare här uppe, än där nere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *