Väntar på Markku

Ja, nu är det en hel vecka sedan vi sågs, och idag väntar takskottning och fläktremsbyte om allt går enligt planerna… som för min del gärna skulle bli sängliggande… för jag är helt slut igen av helgens nattskift. Usch, det är en plåga att vara vaken mitt i natten i den här åldern, trots att jag sov till 12 igår också.

Sen är det märkligt det här med hur hal denna pulversnö som hela tiden faller är. Bromssträckan blir längre, bilen vill ställa sig i sidled från korsningar osv. Kanske inte så mycket med min Saab, men jobbets Volvo… hm, märkligt.

Märkligt är det även att dess avgaser också är så märkliga. Som jag skrivit tidigare så släpper den ut en viss speciell “doft” som gör mig illamående och det börjar svida i slemhinnor och på huden. Har fått teorier om att det är en extra dieselvärmare som styrs automatiskt utifrån motortemperaturen, för att hålla motorn varm. Dessa nya miljöbilar har nämligen så låg bränsleförbrukning, att inte ens motorn blir uppvärmd, och den extra värmaren som då tydligen behövs, är inte lika “ren” i sina utsläpp?

Nej, nu ska jag fortsätta att njuta av mitt morgonkaffe. 11.33.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *