Jag kan inte förstå…

… varför jag blev så berörd eller upprörd över att han jämförde en våldsutsatt kvinna med en jude…

http://www.valdinararelationer.se/sv/Vald-i-nara-relationer1/Allan-Wade-material/

Kan det vara för att en våldsverkare till man har som mål att “förinta” kvinnan? I övrigt finns det ju inga som helst likheter… för våld i nära relationer kan väl knappst jämföras med Hitler och hans samhälle? SÅ mäktig är väl ändå inte EN man… inte ens om han är vit, heterosexuell och kristen… vilket Dr Wade poängterade om sig själv MÅNGA gånger.

Nå, jag tror att varken kvinnor eller judar är behjälpta av att jämföras i varandras trauman, för det är härskaren det är fel på. Men trots min besvikelse över hans föreläsnings djup, så fanns där ändå några nyheter!

http://en.wikipedia.org/wiki/Response-based_therapy

Och trots att han pratade engelska hela tiden, så förstod jag att det nya sättet måste i slutändan handla om ersättningen till brottsoffer? D v s att det numer inte ska talas om mentala “effekter” av brott, som kan leda till sjukskrivning och ersättning av inkomstförlust, utan nu ska “svaga” individer istället försöka reagera som “starka” individer – och göra reaktionerna “mer positiva”.

I stället för att bli ledsen och deprimerad, så ska man vara stark och hitta ett sätt att vinna tillbaka sig själv på. Att vända sina passiva och ofta omedvetna reaktioner på våldet, till aktiva och medvetna reaktioner, eller fast bara se på sin gjorda “respons” från ett annat håll, för att i efterhand stärka sig själv ur situationen… i stället för att “dö”.

Machete tänker Ni? Jag säger att det går lika bra med en penna!

http://www.makete.se/att-ge-respons

6 thoughts on “Jag kan inte förstå…”

  1. man ska väl höra båda parterna innan man skickar förundersökningen till åklagare hur ska motparten kunna bevisa med vittnen m.m när man skiter i att förhöra motparten är det för att göra enkelt för sig och åklagaren

  2. Kan inte kommentera i sak, men kan upplysa om att målsägaren kan överklaga beslutet!Allmänt kan sägas att man “inte behöver ha fel” bara för att ett ärende läggs ner eller går emot. Åklagarna tittar krasst på om det finns tillräckligt med bevis eller inte för att “vinna” en rättegång!Om man inte är nöjd med en polis som handlägger ett ärende, då kan man ta kontakt med utredningschefen och framföra det.

  3. Det verkar ju ni inte ta så allvarligt på ditt jobb hör bara ena parten så är förundersökningen klar fast våldsverkaren är målsägare b.l.a den som inte har blåmärken vinner verkar det som. Har nyss läst igenom en sådan som en kollega till dej gjort Skrämmande

  4. Det verkar ju ni inte ta så allvarligt på ditt jobb hör bara ena parten så är förundersökningen klar fast våldsverkaren är målsägare b.l.a den som inte har blåmärken vinner verkar det som. Har nyss läst igenom en sådan som en kollega till dej gjort Skrämmande

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *