Döden lurade vid bakdörren

I morse, hur nära jag än kom, så såg jag “henne” i 3D… blängande emot mig. Hm, riktigt obehagligt, även om jag var 100% säker på att det var en synvilla. Hm, hm, och mycket riktigt, tänkte jag när jag utfodrat Saga. Det var nämligen en ihopvikbar trestegsstege och en hängande påse från Rönnbäcks fisk som levde upp i skuggan bakom trappens frostiga vindskydd i plexiglas… kras, kras.. men nej, jag körde sakta och vek åt sidan.

Just det, det har blivit mycket farligare att åka till jobbet! Idag mötte jag inte bara en dumper och flera lastbilar, utan även plogbilen – mitt i Norge-kurvan, eller Tapulivuoma, där det även var överplogat. Så, för att inte komma för sent till jobbet p g a alla inbromsningar, gäller det att starta tidigare än förr. Och, om det blir lastbilstransporter till Svappavaara, så kommer jag att börja köra via Huuki!

Nå, åter till den verkliga bilden av döden, en kvinnlig lieman… vad det nu var som gjorde henne kvinnlig? Vet inte, men det var “axelbredden” och hennes sätt att “hålla huvudet”… alltså, hon som inte fanns!

Fantasin, det är den som kan skrämma den som är rädd för att gå fram till det den ser… så det gäller att gå fram.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *