Mitt hår…

… blev inte bara mitt huvudbry, utan även Markkus! Min shaman… han såg hur jag led, av att inte vara nöjd, trots flera besök till min frissör, och även eget småkarvande lite här och där… så han tog saken i egna händer – men nej, han klippte inte till! Han ringde till en bekants dotter, som nyligen utbildat sig till frissör – och vips! Så är jag nöjd.

Vad belv annorlunda? Nå, av helt naturliga skäl blev det ju förståss lite kortare, men det är ändå axellångt. Men den stora skillnaden är att yngre personer “vågar” lite mer. Hon klippte klassikkt, men sen saxade hon till tofsarna i uppdraget läge, och på slutet efter föningen så saxade hon av längderna lite här och där ännu med en krokodilsax så att tofsarna föll.

“Urklippt”, inte bara lite uppklippt… och jag tror att jag slutligen lärt mig skillnaden? Men, jag måste berömma min gamla frissa för luggen – den rördes nämligen nästan inte alls, och jag är nöjd!

Det är även Markku, både med sitt eget hår och mitt. 38 euro för två – så med dagens eurokurs kan det vara värt att köra över gränsen? “Lookline”, och jag kan tänka mig att gå dit igen, men… nu får det växa och bli lite längre i nacken igen, så att det fladdrar sådär fritt och vilt under MC-hjälmen till sommaren.

Såg ni? Det var vårfärger i luften idag.

7 thoughts on “Mitt hår…”

  1. ?? dyslexi-light som jag har, d v s belv är blev, och frissör är väl ett yrke? som man ka ha på olika sätt. Ordleken, om det nu är en sån, kunde kanske sammanfattas “kommunikation” om hår? En frissör kan uppfatta en sak på ett annat sätt än en annan frissör, beroende på hur man ser t ex en “amerikansk lady”, “lite rundat sådär”, och “jag vill puffa upp det lite där bak, annars rakt”.Det är ingen kritik mot ngn enskild frissör. Promblemet är bara att alla som klipper mig säger “åh, du har jätte tjockt hår” – medan vissa vill framhäva allt där bak, och andra tunna ut det i topparna för att forma mitt avlånga huvud lite rundare och bredare?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *