Fredagen den 6:e

The number of the beast? Om det hade varit fredagen den 13:e idag, så behöver jag väl inte ens skriva vad jag hade tänkt? Eller vad ALLA hade tänkt? Men nu var det alltså den 6:e, och ändå hände det tråkiga med traktorn.

Och funderarar… oavsett dag, så hade det faktiskt kunna bli personskador också. Om jag hade haft hjulen riktade åt det andra hållet och tryckt på, så hade frontlyften kunnat komma in genom rutan. Det var alltså det bakre fästet som lossnade, och vridningen i sida gjorde att den högra armen höll på att ta med hela motorpaketet, när vänster gav vika och böjdes. Allt vreds åt vänster, och motorhuven var typ i vägen.

Men, det måste ge vika säger Markku, precis som flygplansvingar, d v s svikta. Annars pangar järnet av av trycket. Därför är armen gjord i typ fyrkantigt rör, och därför böjdes den vänstar armen alltså tillbaka av Kingen. Coolt! Men, alla ni jordbrukare som är där ute, gå och kolla låsanordningen på era lastare innan ni plogar med skopa!

Och nu ska jag dopa, med en Karhu i bastun. Sprätt. Mmm, som sagt, precis som nybakat bröd på stenarna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *