Må de gamla sossarna gå i graven…

Det är tragiskt att se alla inslag om rasande oppinionssiffror och höra hur enskilda höjdarsossar anklagar varandra, eller försvarar varandra, utan att någon tar upp grundproblemet, d v s att partiet har tappat ryggraden! Det som krävs enligt min uppfattning, är att de gör som sin stora antagonist, att de släpper fram en modern ledare, som lever upp till ordet “nya” (tider).

Man kan inte ha ett repressaliesystem från 30-talet mot sina egna medlemmar, och inte behandla avhoppare likt HA gör. Det hör inte det öppna och “demokratiska” Sverige till nämligen!

När jag upptäckte att jag inte är social… och lämnade paritet, så började den livslånga vedergällningen? Från grenar som når in i all svensk förvaltning, med makt att t o m stämpla mitt namn till en småkocko rättshaverist – trots att jag har demokratiskt rätt!

Det är märkligt… och märkligt är även att jag i dag, i mina lufslufs kläder och raggsockar dricker kaffe ur en Marimekko mugg med tillhörande specialfat. Hm, och att det i min garderob hänger en exklussiv Marimekko tunika… Hm, hm… mina julklappar från Markku och hans barn. Alltså, de måste ha en helt annan syn på mig än jag själv har?

Där ser man hur olika man kan se, utifrån det man själv får uppleva.

Namnbyte… kan vara en sista utväg för att få upprättelse för sin själ… http://www.prv.se/Personnamn/Byta-personnamn/

Vad tror ni? Skulle mina överklagningar framöver vinna gehör bättre om jag t ex hette

Mona Lisa Grotenfeldt?

Mona Anne-Maj Bengtsdotter?

Mona Långstrump Pulli?

Tror att det mittersta alternativet är det enda som enkelt skulle gå igenom för 1800 kr, medan det översta skulle kräva DNA-prov, liksom det understa där jag även skulle få stryka Långstrump – efterom det är hedersstämplat för Pippi?

Mona Kumpula

5 thoughts on “Må de gamla sossarna gå i graven…”

  1. Intressant… allt från svammel till gamla gårdar och en hemlighet! ;-)Kära Mia, Markku har helt enkelt inte friat! Jag har inget emot hans efternamn Rautio, som betyder Smed. Rauta betyder järn, och jag har en hög kvot av det i mitt blod också, t om för hög, så namnet skulle passa mina ådror bra.Däremot var min fråga mer av en tankekaraktär, om namnet gör människan?

  2. Mest troligt skulle de inte få gehör med vilket namn som helst. De går nog efter sakfrågan inte svammel sånt förkastar de väl direkt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *