Ring klocka ring

Snart kommer det nya året in… och jag tycker synd om Saga, som måste vara inlåst i stallet, p g a risken för fyrverkerier! Som egentligen borde förbjudas? Synd tycker jag även om de som behövde uppleva andra världskriget här vid gränsen, och alla andra krig också för den delen… men, vi kom att tänka just på kriget som säkert syntes härifrån Aareavaara mot Ylläs, när vi var ute och promenerade nyss, och hörde hur det small och blänkte mot öst.

Markku berättade också om platsen där han har sitt hus idag, att där brände de upp en stor tvåfamiljstimring som tagit år att bygga för hand, och att frun i huset sprang direkt från sin degbunke, som blev kvar på bordet… snyft, tänk så hemska historier folk har gått och burit på här i närheten, utan att man egentligen har vetat om det. Och inte så konsigt det… för det som är så riktigt riktigt hemskt, det klarar man nog inte ens av att tänka på, så än mindre prata!

Det är många släkten som har gått miste om sin historia, när de drabbade hamnat tysta i graven… och jag tänker på dem idag, varje gång jag hör en smäll.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *