Nya tider gamla vindar

Först måste jag säga ver det optimala tändstiftet finns, och det är Liminkas verkstad, som troligen är Sveriges renaste bilverkstad? Det var nämligen en som frågade om det var en almanacka från 70-talet… men jag tror att det var 2012?

Sen det här med TV. Köpte en ny LED-TV till mamma och pappa i julklapp, och fick i veckan hör att jag köpt en “Pajasonic”… garantin är visserligen 2 år, men dess livslängd är troligen bara 4 år? Kanske något att tänka på när man köper teknisk utrustning i dag, att de håller mycket kortare än gamla apparater, trots att utvecklingen har gått framåt!

Lämnar den frågan till miljöaktivisterna att utreda… och går själv i stället över på följande fundering, som jag fick när jag tittade på Kungafamiljens gångna år igår. Att varför ser man allt i svart vitt, när det finns färg? Tänker på fallet om Drottning Silvis pappa, som antingen hjälpte en jude att fly, eller såg till att han försvann för att själv få ta över hans företag?

Varför tänker man inte alls på det 3:e alternativet? Att “juden” som jagades iväg i Hitlers Tyskland kanske var en VÄN till Silvias pappa? Att denne hade hjälpt honom i vilket fall som helst, och drev företaget som en förpliktelse åt vännen? Denne kanske hade hopp om att våga komma tillbaka en dag? Vad vet jag.

Men så tänker i alla fall jag. Det har ingen betydelse om en person från Aareavaara blir professor eller hänger med i HA, för jag pratar med denne som samma person ändå. Båda rollerna kan faktiskt ha lika hög IQ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *