Den 23 december

Dan före dopparedan, och jag lyssnar på P4. Hm, kaffet var underbart gott som vanligt, men vad är det jag hör? En pratare som mobbar en präst som försov sig förra året, en pratare som samtidigt vill bevara julmaten i Sverige svenskt… hm, hm, och jag tror att även prataren har blivit lite speedad och hög av julstressen? Går på högvarv så att säga.

Det är det många som gör inför de s k högtiderna, och de flesta klarar av det, men inte alla… och det är konstigt att man inte har uppmärksammat att förebygga det i samhället, tänkte jag igår när jag jobbade. För det behövs inte så mycket mer än förståelse och värmande undanmanövers.

Sen en annan sak jag funderat på, med tanke på att de som sitter i fängelse plötsligt kunnat börja studera när de fick ADHD medicin. Frågan är om man har forskat ordentligt i dessa grupper, d v s genom att ge t ex hälften ett sockerpiller? För att utesluta att det inte är omtanken och viljan att hjälpa som hjälper till att skapa en trygghet som ger koncentrationsro?

Nå, när radioprataren nu är så frispråkig inför julen, så ska jag också vara det. Vilka tre viktiga personer skulle jag vilja ge en julklapp i treenighetens tecken? Så att de fortsätter att orka stå upp i den hårda vinden. Jo, med risk för att jag stavar fel, Leif Silbersky, Janne Josefsson, och GW Persson.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Vasaorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *