Ännu mera Jul!

Yes, nu är skinkan i ugnen, och inte i vilken ugn som helst – i en nunna ugn! D v s i en bakugn ovanför eldstaden i mamma och pappas täljstenskamin.

Var nyss ner och kikade, och tempen har klivit upp till hela 50 grader. Spännande att se vad den smakar när den är klar… hm, och mamma var lite tveksam till min öppna metod, för hon tror att den kommer att smaka “stek”.

Själv har hon alltid gjort ett foliepaket, och typ kokat den i ugnen? Hennes skinka har i och för sig alltid varit god, vilket jag hoppas att även den här blir. Annars har vi ju några dagar på oss att göra en ny!

Nej, nu måste jag kila ner igen.

Bara 60 grader… alltså 15 grader kvar, och sen ska man orka griljera den också. Hm, och jag som med åren har gått och blivit kvällstrött t o m! Nå, får fundera mer på det här med Sagas hudbesvär, och att det var ett bra drag att behandla dem med alsolsprit, för hon såg ut att slappna av till den grad att hon somnade medan jag höll på.

Och nu går jag på tå, samt funderar varför jag får finnar av ost? Hm, och då undrar jag på om hennes utslag kanske kan bero på att jag har bytt foder? Det finns nämligen inte att få tag på Kraft och Prix som jag köpt förut, om jag inte åker till Granngården i Övertorneå.

(Mmm, den blev riktigt god – och den godaste jag ätit i år! Trots att Scan saltat den lite väl rejält med rödgörande medel… Hm, vi får väl se om Markkus mildare vit-grå-bruna skinka ändå kommer att bli nr 1 igen? Han köper sin fryst från S-market i Pello)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *