Var är vår blivande regent?

Har funderat i några dagar, men nu blev det påtagligt… för det enda jag ser av vår Kronprinsessa är boken på min hylla mot norr. För dryga året sedan såg jag henne live, när hon besökte mina skogar här i byn, och trollband självaste supernåjden! Och honom kan ni här se alá psykoanalysens fader…

http://www.pajalatv.se/film/kronprinsessparet-besok-i-kaunisvaara-3-nov-2010/

Men först kommer en lektion i hur man lagar mat, dukar fint, uppför sig, och så själva händelsen, innan Tomas summerar sina känslor på ett bra sätt. För tydligen var det ingen intervju, sade TV-producenten själv – “Jag sade bara vad jag ville veta, och så pratade han på”.

Men var är HON då? Vår Kronprinsessa. Har inte sett eller hört om henne i publika media på bra mycket länge, och skvallertidningar läser jag inte. Hm, måste man kanske flytta utomlands för att få läsa om vår Kungafamilj seriöst?

Hm, hm. Och vad kan orsakerna vara? Att hon är kvinna? Att hon har tagit en man av folket? Eller att hon visat jämställt intresse för samer?

Hur som helst, STOLT! (ursprungsfotot är taget av Erik Mella)

Bygdegårdsvärdarna Bengt och Eeva-Liisa tillsammans med Kronprinsessparet efter Tomas Seväs redogörelse om renskötseln inom Muonio Sameby. Röd matta och röda sammetsstolar, men tyvärr fick varken byn eller samebyn bjuda dem på något mer, trots att Kronprinsessan säkert var småhungrig efter resan? Troligen hade hon velat smaka på rökt torkat renkött… men eftersom det inte ingick i kontrollprogrammet så fanns det inte där… och hon fick hålla ut till laxen i grannbyn. Säkert god den med!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *