Lång lugg

Jag var till frissan i går, och blev riktigt nöjd, även över luggen! 😉 Men det är sällan jag får några kommentarer, och idag blev jag riktigt förvånad, i dubbel bemärkelse. Först sade mamma vid matbordet “Du har fått lång lugg”, typ som att jag borde gå klippa mig. Sen tyckte syrrans grabb att jag var stilig i håret, och jag såg att han speciellt titta på luggen. Hm, och det får mig att tänka på kvinnan i kyrkan. Först hade hon en kort klänning och luggslinga över pannan, och såg ut som 20+. Vid klädombytet till glansig byxdress försvann också slingan, och hela utyrseln gjorde henne till 45+! Tänk vad mycket en hårslinga kan göra…

Bebisen hade dock inget hår alls – men var jätte söt ändå! Och jag som är ovan vid barn, vågade förståss inte hålla den i famnen… men, jag gjorde en analys från sidan… om man nu kan göra det i så tidig ålder? En lugn och stabil individ, med sociala förmågor!

Men åter till håret. Det är märkligt att min lugg upplevs längre fastän den har klippts kotare… och där kommer hantverket in. Jag såg minsann att hon gjorde mer än klippte – hon skulpterade! Som ett konstverk. Ja, och precis som konstnärer, så har frissörer olika stilar. Och mitt hår passade mig.

Nej, om man skulle gå lägga håret på kudden en sväng… och med sväng menar jag att jag måste ställa klockan mitt i natten! Får nämligen inte tag på Markku i telefon, för området där han kör har ingen täckning. Har han inte dykt ner i min säng innan två, så går larmet, och jag måste åka ut och söka honom. Men vart? Vet nämligen inte ens var han kör…

Tänka sig, vad folk har farliga jobb egentligen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *