Idag ska det skapas!

Slungan ska få en cylinder, så att man inte manuellt behöver gå ut och sköta mekaniken med att byta utblåsarsida. Men, det är inte bara att svetsa dit den, utan det kräver också matematik! Att röreslen blir så perfekt att inget går sönder… för det är viktigt att börjans – och slutläget motsvarar respektive luckas slutstängning. Vinklar och grader, samt avstånd. Vad mer? Jo, hållfasthet. Och när Markku är med, inte BARA matematik, utan även estetik! Det ska nämligen bli fabrikssnyggt också, med målarfärg och allt.

Ja, och jag tror att jag ska överlåta det helt till pappa och Markku, som båda är lugna och eftertänksamma. Men, jag ska hålla mig i närheten, för att gripa in som bas när jag hör att de eventuellt tappar kontrollen… genom att jag kryper in under traktorn för att finnas där, och se om jag själv kan byta handgasvajern? Har nämligen en ny som ligger i lådan och väntar. På vad? Att någon annan gör det?

Nej, man ska inte vara rädd för att prova på nya saker. Genom att ta fram en skön renhud, en bra pannlampa, och lite logiskt tänkande utifrån det man ser, så kan man nog som kivnna också göra lite nytta i garaget. Inte bara städa…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *