Jag är tydligen saknad

Ja, trots våra duster… och allt från konkursfunderingar till överklagningar… så saknade de tydligen mig på Fineweldkontoret, fick jag höra när jag i veckan ringde och frågade varför de inte gräver klart. Nej, det specialbeställda röret på 40 m hade inte kommit än heller. Hm, om jag inte minns fel, så skulle det komma från England?

Sen passade arbetsledaren också på att förvarna mig om att de tar 3 veckors julledigt p g a vinterkylan, och det har INGET med min överklagan att göra. Den påverkar inte dem över huvudtaget, och inte heller varningarna i Lapin Kansa, utan det beror helt enkelt på att jobbet har flutit på så bra, att det är på sin plats med lite tomtelov.

Men hur det fungerar i praktiken, det vet inte jag, d v s om det rör sig om betald ledighet, eller s k sesongsarbete… för jag har ingen erfarenhet av att vara arbetsgivare, eller facklig i en sådan bransch. Och huvudsaken för mig är att avbrotten i alla fall inte beror på mina principer!

Hm, hm, och varför hälsar jag inte på på kontoret? Kanske för att jag inte har haft något ärende, och för att mina kollegor trodde att jag pratade med Markku? D v s att det finns risk för att man lär känna dem för bra, och sedan saknar dem när de är borta! 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *