Snö, snö, snö

Runt väggarna. Det är den Tornedalska isoleringen det. Samtiidigt som man får styrketräning, motion och frisk luft! Snöräv är att föredra före skyffel.

Och medan jag puttat omkring där ute, så har jag förståss funderat. Att Lantmäteriet är en gåta… Det är liksom ingen som helst samordning där, typ som Polisen har för sina utredningar. Det verkar heller inte finnas någon offentlighetsprinip, för jag fick inte veta VEM det är som har ansökt om avstyckning av 4 tomter i Aareavaara…

Detta eftersom jag inte berördes av det på något sätt. Vilket jag tydligen gjorde för alla dessa ärenden!

101159, 111207, 101582,111292, 101639, 101073, och 111064.

… som var fördelade på Göta, Åsa, Anki, Åsa, Helge, Göta, Agneta… och ingen hade insyn i den andres ärende, och alla jobbade på med sitt, även om flera egentligen gäller samma sak… hm, så det är inte alls så konstigt att det blir dyrt när Lantmäteriet är i farten!

Tipsade dem om Länsstyrelsens eminenta diarium som gemene man kan söka i, och dom lät faktiskt riktigt förvånade över att ett sånt finns! “Allmänhetens register”, och ett sånt borde även finnas hos Polisen?

Det här är Länsstyrelsens igen http://www.lansstyrelsen.se/norrbotten/Sv/om-lansstyrelsen/diarium/Pages/default.aspx

OJ! Lantmäteriets diarium var inte så tokigt det heller… http://diariet.lantmateriet.se/DiarietPaInternet/arende.jsp?sokarende= … men varför har ingen av dem tipsat mig om den??? Det hade besparat dem mina samtal…

4 thoughts on “Snö, snö, snö”

  1. Då har man lite att göra när man har tid att hålla reda på vad grannarna gör. Och dåligt självförtroende. Jag är mycket lycklig när jag behöver bara hålla reda på mitt och låta andra göra va fan dom vill. Öppet samhälle, jovisst, bara kontrollbehov.

  2. Undrar varför du måste veta vem som sökt avstyckning, om det inte är du själv så har du väl inget med det att göra. Så skulle jag resonera fast nån vill avstycka fast 100 tomter så skiter väl jag i det.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *