Min Saga luktar gott!

Ja, mina fingrar luktar hennes körtlar, trots att jag har tvättat händerna flera gånger. Ibland bildas det sånt där föl-lockar-fett mellan hennes tissar, och idag var en sån dag, hon visade tydligt att jag skulle klia henne där. Mmm, och jag förstår varför fölen hittar dit, för det doftar en blanding av söt mjölk och mild Comfort sköljmedel – ett perfekt parfym-enzym m a o!

Sen luktar hon heller inte “häst” på samma sätt som man är van vid, eftersom hon väljer att vara ute så mycket, och dessutom är så renlig av sig att hon aldrig ens bajsar inne i stallet. Där doftar det bara färskt kutterspån, som jag alltså aldrig behöver mocka! Bara fylla på, så att det hålls tjockt och fluffigt.

Slutligen det, att hon har så himla tjock och ullig päls, att jag inte behöver göra henne svettig och instängd med täcken, annat än om det fryser på när hon är fuktig, gör att hon hela tiden luktar rena körtlar och skogsvirke i ett – som en milt parfymerad skogsarbetare! Mmm, riktigt tryggt och gott.

Nu vet ni det. Jag har inte bara njutit av mitt välstädade hem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *