Fick min julklapp igår!

Eller rättare sagt, att Markku “tvingade” oss att storstäda inför julen… hm, och det gillar jag, att han inför andra också briljerar över hur “knapsu” han är! 😉

Det började med att han tänkte förbjuda mig att gå ut, men när djuren behöer ny höbal så måste jag starta traktorn. Medan den värmdes, passade jag också på att fixa fast fårskinnet i sätet – medan Markku gick omkring där inne med dammvippan i strutsfjädrar.

Tur att vädret är som det är, med gålig sikt, sade pappa till Markku, för då syns det inte ut på byn vad du håller på med… pappa som högst sopar golvet framför täljsensugnen när han eldar. Och sen måste han ha blivit chockad – för när jag och Markku gemensamt stampat gården med både skoter och fyrhjuling (medan vippdammet föll ner) – så åkte alla mattor ut med en jädra fart, och PANG, PANG, PANG, de har nog aldrig åkte på en så rejäl behandling innan de fick vila på räcket…

Soffan drogs ut, bord flyttades, och medan han dammsög så att min gamla dammsugare höll på att gå varm, så fick jag plocka i mina kläder och papper, innan jag slutsligen kunde börja skura, medan Markku dammtorkade. Svett och stånk, det är jädrans jobbigt det här med att städa, tänkte jag… för att på kvällen vara helt deprimerad… Går verkligen livet ut på så djävla tråkiga saker som att städa!!!???

Nå, nu har jag fått vila upp mig här i Pello över natten, och kan försiktigt göra ny entré där hemma, och kanske vara mindre chockad över att golven glänser, mattorna luktar nysnö, och alla grejer är gömda i lådor och skåp… hjälp! Tänk om jag glömmer bort dem…

Det är nämligen därför allt ligger framme, skruvdragaren som måste laddas, gps:en som måste skickas in till leverantören, boklubbens tidning jag måste komma i håg att avbeställa, Förvaltningsrättens dom (eller om det var Kammarrättens) som legat hos dem minst 10 dagar enligt delgivningskvittot… och som jag måste fundera över om jag måste överklaga eller inte… osv, papper… papper, papper, papper till förbannelse – trots att vi lever i denna datoriserade värld!

Tänk om jag hade orkat läsa till professor, då hade det varit helt okej att ha det som jag har det. Eller som Markku sade till sin systerson som läser till lantmätare, att läs till professor, för då är det ingen som ifrågasätter att du är lite tankspridd… som jag försvarar med att tankspirddhet egentligen är ett sätt för hjärnan att prioritera – typ bort sånt som är intelligent onödigt, som att städa… helst när både skurvattnet och dammvattnet var hur rent som helst! SUCK så ologiskt bara för känslans skull.

Men, det känns trevligt att Markku älskar mig så mycket att han t o m vågar vara knapsu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *