Jag har inget E-kort

… det var det första killen sade, när jag gick upp för att titta vad de pysslar med vid mitt vägskäl… hm, och hela det tunga släpet med borraggregat och rör, eller vad den nu innhöll, höll på att tippa nerför slänten mot garaget. Oj, oj, tänkte jag, när de släppte loss den från lastbilen – för den gled ensam ännu mer! Förstår att föraren som sade att han kör ett “traktorekipage” var nervös… medan hans följeslagare försökte bromsa släpet med handkraft, genom att glida med. Hm, men som tur hade pappa knuffat ihop en liten snöhög pricis där, som frusit till en galt, så det tog stopp. Huh, huh, svettigt värre även för mig, som inte ville ha trasiga byggnader.

Visst, att jag var nyfiken, men inte bara det, jag vill alltd hjälpa till att lösa problem. Och det var ju tur att Erling som fyllde 50 år igår höll på att grusa festplatsen med sin hjullsastare. Följeslagaren åkte dit, och sen löste sig allt professionellt. Ingenting lämnades åt slumpen, och killen utan E-kort visade att han visst kunde backa exakt också, och leendet efteråt avslöjade att han varit rädd för något på riktigt! Kanske för arbetsgivaren?

Nå, rädd ska man inte vara, det hör livet till allting, som i den här hästfilmen där man behöver mer än ett e-kort för att dra tungt? http://www.youtube.com/watch?v=HH2mmRjmVDw&feature=list_related&playnext=1&list=AV4oVf-d_DwKAcSoFoOgloZ7aCU5urjN6h

Sen kan man ju välja att flumma i stället, strunta i allt, och ge upp kampen – valet är eget! http://www.youtube.com/watch?v=9de6jeOevi8

2 thoughts on “Jag har inget E-kort”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *