En vacker månskenspromenad!

Helt underbart! Först upptäckte jag att det var perfekt före för sparkrace på ängarna, och sedan att det gick att gå upp i berget i bara joggingskor! Tänka sig, i december. Hm, och när vi kom upp på toppen, där vid AIKs gamla fotbollsplan(?), så såg vi något lysa upp mellan trädtopparna… typ så här.

Och det var gruvan! Kaunisvaara by såg pytteliten ut med sina enstaka lampor, jämfört med jätten intill, där färgerna var som ovan, typ.

Typ, jag bor jättenära! Ser mastlampan på bergtoppen härifrån mitt vardagsrum, och från bergtoppen kändes det som att gruvan hade klivit in i vardagsrummet… “Är du stolt?” frågade Markku, och min hjärna kortslöt, keh?!? Han undrade om jag var stolt för att jag bor så nära där det händer… Hm, hm, och så skulle nog även jag tänka om jag hade vandrat nära ett stort industriområde i Pello!

Pyttipanna med rått och stekt ägg, mmm, och snart bastu. Sen ska vi ner och se “Napapiirin ritarit”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *