Att ha tungan rätt i mun

Hm, fick köra bakom två breda transporter när jag kom från jobbet, och de svängde inte in på gruvområdet… hm, hm… tänkte jag, kör de den här vägen till Finland redan nu? Men nej, de svängde in på den smala skogsbilvägen som också går till gruvan norra… så pass att den hiskeligt stora dumpern började gunga…

Ja, föraren fick göra ett omtag, och det var halt där längst bak, så ett av däcken gled lite uti vägkanten, och gung, gung – snabbt slog han stopp och tittade ut. Inte att leka med, och han verkade en aning nervös när han fortsatte in på den smala vägen med rejäla diken. Inga uppförsbackar dock, tur nog.

Inte mycket till foto, men ni där söderöver får i alla fall se lite packad snö och plogad snökant – från min verklighet!

Tillägg dagen efter: Det var inte en dumper, det var en truck! Inte konstigt att han verkade nervös… för den vägde dubbelt upp – minst 60 ton! Sen hörde jag även att Herr Niska har startat ett hemligt projekt med Vectura och Trafikverket gällande “short cut”? Hittar nämligen inte läsning annat än här på aktiesidan…

https://www.avanza.se/aza/press/forum/forum.jsp?forumId=1129&startIndex=195#post_2281062 “Vectura”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *