Deprimerande

Riktigt god julmat på Smedjan, mycket bra musiker på scen, i 3 omgångar – men ändå så himla lite folk! Hade förväntat mig fler “gruvföretagare” än Arelax och ett gäng sörlänningar på 6 man. Hm, minns inte företagets intetsägande namn fastän de satt i bordet intill. Där ser man hur viktigt det är att namnet säger någonting.

Satt där nykter och njöt av den professionella musiken med välfixat ljud och ljus på scen, medan jag funderade på det här med att det är så lite okänt folk i farten, trots att gruvan ska vara Sveriges största byggarbetsplats enligt Tornehemägaren.

Hm, kan det ha att göra med att många av Northlandshöjdarna har varit i Kosovo liksom jag, och föredrar “camplivet”? Vi var aldrig ut på lokala nöjen, och så flög vi hem till Sverige när vi var lediga. Ja, det kan vara något liknande de bygger upp här, där Camp Kaunis t ex skulle kunna motsvara Befrost eller Homohill? (den trevligaste campen kallades faktiskt så)

Sen tänkte jag på det här med spaning… för jag såg två civilklädda poliser avvika rejält från Pajalamönstret, när de kom in i går för att kontrollera om det fanns narkoitkapåverkade personer där. Vet inte hur det gick, men själv såg jag bara en med “drogkonstiga” ögon.

Däremot såg jag flera själaögon… som också kan se konstiga ut när de sätter i gång med sina transsyner… för de blir nämligen mörkare, blankare, och får ett blåaktigt djup, liksom öppet hav en mörk vinterdag.

Att vara intelligent är inte olagligt, men däremot kan polisen besluta om urinprov på den som de skäligen misstänker vara påverkad av narkotika. Utifall att ni hört att någon blev tvungen att kasta vatten igår.

Nej, nu ska jag sluta deppa under kamosbältet. Får ju vara glad över att kusinen i byn har det så bra ställt i sitt företag, att han kunde bjuda personalen i stil med brickor från Aasan Pekkas tid. Och gårdagens “Linnunmaito”, det var White Russian det.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *