Ugglan låg pyrt till

Det tog ett tag, men till slut lyckades jag se. Ugglan, den ska vi vara rädd om, det är en fin symbol.

Likaså sin egen heder… munläder… ja Herre Gud, Herr Kulju skall som en borsbindare röker och svär. Kan man säga så? Inte vet jag, men ett ståndskall var det i alla fall…

Och även jag smög ut i tassemarkerna… “Synd att jag är polis, för det hade varit skönt att klippa till dig” sade jag till slut… och då började Lantmätaren ta åt sig öronen… “Nu får ni sluta!” röt han till innan Kulju “gick in med kniven mot levern” genom skrika att jag hör hemma på psyket, och att jag borde ha blivit inlåst där för länge sen…

Lantmätaren blev riktigt tyst och sammanbiten, men till slut tog han beslutet att skicka hem oss – båda två! Och det kallar jag civilkurage… för att kunna genomföra sin uppgift som Trafikverket beställt av honom.

Oj, så hemskt tyckte mamma om våran dust när jag berättade, medan jag själv tyckte att det var ju bra att vi kunde prata och inte hade ihjäl varandra… Det är han inte värd sade pappa. Och DET är epmpati!

Alltså, empati kan ha många olika skepnader, och personer som har den s k “killerinstinkten” i sig (talvisilmä, mord i blicken, och allt vade det nu kallas) vet precis hur det känns när man blir provocerad till det yttersta. Det är en bedrift att dra sig undan – och det ska belönas!

(även om den är önskvärd i vissa situationer… http://www.pokerlistings.se/grunder-for-sit-and-goturneringar-del-3-short-handed )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *