Dags för motbok igen?

http://sv.wikipedia.org/wiki/Motbok

Mitt i mitt häxeri och läsande har jag faktiskt jobbat också, vilket tagit mest på krafterna… eftersom min hjärna inte har fått logiken att gå ihop – förrän nu?

Alltså, kaoset började när samhällets aktörer på möte igår och på möten idag reagerade över att alkoholdrickande har ökat i Pajala! Det ses både hos socialen och sjukvården – men eftersom jag varken som polis eller privatperson har märkt någon ökning, så blev jag förbannad… analys, analys, frustration frustration, frågor, frågor… anlays…

Hm, det verkar vara det dolda hemsupandet som har ökat i familjerna, för personerna är över 40 år, och ökningen är större bland kvinnor… alltså mammor? Vilket kanske också kan förklara varför skolan uppger att det nu är fler barn där som inte kan hantera sin sociala situation… i hemmet!

Vilket i sin tur kanske kan förklaras med det ökande talet 7 x 12? D v s den pendlande 7-dagarsveckan som sätter hård press på den i familjen som blir kvar med barnen? Och på tröttheten som infinner sig under ledigveckan? Ingen nämnd, ingen glömd…

Så, det kan även förklaras med den dalande världsekonomin, fastighetsbubblan, eller kanske dubbelheten i nya Pajala? Alltså att allt blommar, medan det samtidigt byggs fula stora elnät, vägkanterna våldtas, och 2000 personer som vill jobba i gruvan inte får det?

Inte vet jag… MEN SLUTA SUP FÖR I HELVETE!!!

Det är nämligen bara 1 månad kvar till ALLA barns heliga tid = Julafton!

Ja, och även den brottförebyggande polisen måste lära sig att tänka om… även om den inte ser själv… d v s att det är dags att planera rattfyllerikontrollerna framför skolorna dit mammor skjutsar sina barn, eller vid arbetsplatserna dit veckovilarna åker… Hm, och tänk vad onödigt för samhället!

Och tänk vad det ställer till det för de patienter som inte dricker! För det är nämligen hela 60 % som inte gör det, men ändå frågar doktorn dem om det kanske är så att de dricker för mycket alkhol t ex som en orsak till högt blodtryck. Ja, tänk vilken kränkning för en nykterist!

Borde inte doktorn i stället fråga hur patienten har det hemma med kriser och sånt? Alkohol är nämligen lugnande och ångestdämpande för stunden, men en obearbetad kris kan lätt bli en total katastrof till slut! Så sluta sup, och läs i stället http://www.lakartidningen.se/engine.php?articleId=3915 – det handlar om att orka ta sig igenom alla 4 steg.

(kommentar till boken, jag tror dock att människor kan utvecklas och mogna även utan kriser, så skona dem som skonas kan… d v s barnen)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *