Märklig syn

Mumsade fullkornsflinger och kikade ut genom fönstret, mot majbrasan där Gripen flammade upp dryga året sedan, och såg “djävulen” i liggande skjutställning mot norr!

Hm, fienden kommer från norr sade jag till Markku, som undrade vad jag menar. Jag har haft en såndär häxsyn igen sade jag, och vi musade vidare. En riktig hotellfrukost, med juice och allt.

Båda ska jobba nattskift, så vi softar lite. Bläddrar i tidningar jag inte hunnit läsa, och fick lära mig att Jakt & Jägares tidning måste vara gjord av färsk gran, eftersom den är så glansig rakt igenom.

Sen kom det… Om fienden kommer från norr, så måste det vara Norge eller Ryssland, sade Markku. Hm, nej det tror inte jag, sade jag, för det kommer nya tider. En riktigt stor riddare känner inga små landsgränser…

Och riddare, det är inte alltid på gott – för den goda riddaren möter en ond riddare i duellen, eller hur? Men hur går det om det är flera, och bordet är runt? Måste leka med tanken lite…

http://www.youtube.com/watch?v=IVmVnvIZGsA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *