Hur har jag kunnat missa det här!?

Hört på byn… http://www.pajalatv.se/film/hort-pa-byn-12-aug-2011/

… och ni som inte är intresserad av Northlands aktiekurs eller gruvan som sådan, ska i alla fall absolut titta på Kurt i Focus! Typ Pajalanytt, och mycket bra.

Och ni som köpte Northlandaktien den 12 augusti t ex för 9,42 kr, ligger back nu 3 kr… och funderar? Ska jag köpa mer? Jag sålde mina med vinst på 16,80 om jag inte minns fel, men om jag hade köpt på förlust, så tror jag nog att jag hade chansat och köpt några till, för att snabbare “vinna tillbaka” förlusten om den börjar stiga igen.

Det tråkiga med aktier är att man måste deklarera dem på en egen blankett när man säljer dem med vinst, hur lite pengar det än handlar om. DÄRFÖR köper jag inga fler aktier, utan håller mig till mina fonder.

Jo, och nog var det något med Markku, för direkt han fick höra att Riddaren från Tapuli var en fiktiv Bondhistoria, så känns allt mycket trevligare igen… Google-översättaren kan vara nog så farlig som dålig mobiltäckning! 😉

6 thoughts on “Hur har jag kunnat missa det här!?”

  1. Man ska inte läsa sådana där forum, jag gjorde det tidigare men det blir för mycket svammel, de med vettiga åsikter drunknar i svammlet. Ja transportfrågan eller snarare transportlösningen är ett mysterium…

  2. Är du lika inne på Northand? VARFÖR håller de inne med att de har transportlösningen i Pipelinen? Grabbarna med inlägg på det här forumet verkar ju få panik snart… https://www.avanza.se/aza/aktieroptioner/kurslistor/aktie.jsp?orderbookId=234368Northlands gruva i Hannukainen kommer tydligen att köra sitt slig just i pipeline till Ratuaruukki, där järvägsförbindelse till Kemi redan finns. Klappat och klart m a o, så varför ska den svenska avdelningen uppfinna hjulet på nytt? Pipeline över älven till Kalkkikangas, järnväg till Kemi, så är paniken borta? Köpläge?

  3. Gå in på t ex nordnets hemsida och läs vidare. Enda nackdelen med kapitalförsäkring är att du ej får förlustavdrag utan du skattar på det du har i depån (om jag kommer ihåg rätt så ligger det på ca 2 % av värdet).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *