Som en röd Ferrari

En Valmet, som numer heter Komatsu… kan tydligen kännas så, när den nya hydrauliken är fininställd… konstaterade en relativt glad Markku i kväll efter sitt lördagsskift.

Själv är jag lite besviken… på mig själv… för att jag inte kan laga mat! Igår kokade jag spagetti och Bullens pilsnerkorv, där spagettin tydligen kokade i för lite vatten så att man fick gaser i magen… och korven kändes för kall. Hm, och idag har jag stekt köttfärssås, som vill till att börja bubbla i magen även den… trots att jag är noga med att byta stekspade.

Matlagning är som det sociala livet, att man måste ha känsla… vilket jag inte har! För lite salt och kryddor, för mycket lök och egna alternativ… typ “det går lika bra med selleri”… fast ändå inte.

Markku? Nej, han klagar inte, men jag såg att han var besviken att det blev Monas restaurang och inte mammas… dit vi dock nu ska och “tjyvsmaka” på pappas farsdagstårta som jag köpte på konditoriet i Haparanda igår. Mmmm.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *