Dags för trippelbrus!

Ja, jag kände redan i går när jag och Markku tog kvällspromenaden att jag hade ont i halsen, och nu när jag städar känns det värre. Typ som difteri… men kanske inte, och jag ska försöka kurera den med c-vitamin. Jag, som i övrigt ska undvika just den vitaminen p g a järnet, har jag läst… Men, en kur kan nog inte öka kvoten så mycket, med tanke på att dunderdrycken dessutom innehåller höga halter B-vitamin, där jag vill minnas att det var 3:an som påverkade tarmen? Magnesium… något med hjärtrytmen, mer minns jag inte… klunk, klunk, och mmm – den var godare än någon läsk i världen!

I övrigt går det lite stiltje i blogglivet, eftersom jag måste prioritera Markku… som är lite deppig. De har repat skördaren för närmare 200 000 kr i “onödan”… för felet låg i en cylinderarm, inte i pumparna. Nå, men jag måste säga att jag är imponerad, hade jag själv kommit till skogen med en grundfixad skördare, som strejkar med nya järnflisor… så hade jag nog lämnat den där…

Det är som det är… och vad är min medicin i hans liv? Att reta honom rejält, så att det inte stannar i huden. Konfrontation, och sedan se fördelarna. Hm, och kanske inte skriva att jag blev rekommenderad at “byta karl”… utan i stället ta upp frågan. “Ska det fungera för oss, så måste du våga ta upp problem som dyker upp, och inte kapsla in dem i is…”… typ som tranbäret jag plockade och har ätit upp… med förkylning som följd? 😉

Frostiga tranbär passar i alla fall mycket bra till cheesecake med caramelsås.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *