111111 kl 11.11

Då fick jag veta att jag har en syreupptagningsförmåga som ligger på elitnivå! Konditionen var också mycket hög, klass 5 av 5… VEM? tänkte jag… och skyller på “puls to low”… när låren sved, svetten började pumpa, kinderna blev rosiga, och även andningen sensuell … men hjärtat stannade på 118!

Hm, såg sjuksköterskan ut att tänka, och plockade fram stetoskopet… 2 gånger… tills jag förklarade att jag har en hög halt lagrat järn i blodet, som är bra syretransportörer – och att det troligen är därför som även min vilopuls är så låg… trots att jag är lat och överviktig! Ja, mitt BMI visade på det, trots att jag fick elitstatus…

Blodtrycket, det var lågt även där, trots fart och fläkt, 117/68 med puls 54, och frågan var – varför har jag det? Skyllde på arv från pappa, och att det måste bero på min man… som inte retar gallfeber på mig… hm, hm, tänkte jag … när hon var inne på att jag skulle byta man! Blodtrycket styrs tydligen mycket av det… ve… och fasa… morr, morr igen – är det receptet?!

Nå, men det var ju bra att man gick igenom arbetsgivarens besiktning, och kan fortsätta med sin tanke om motion 3 x 60 min / vecka, och äta lite mer grönsaker och frukt. That´s it! För även sockret och kolesterolen var bra, liksom det vanliga blodvärdet.

Men, BMI 26… det var alltså inte bra, för det ska ligga mellan 18,5 och 25.

Den var min dag det, den 11/11 2011, elva och elva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *