On pakko sidouta säästötoimenpiteisiin…

Finska… det är ett invecklat språk, om man inte håller sig till det gamla meänkieli, där man slipper vricka öron och tunga… och tur nog så pratar man tornedalsfinska även på den finska sidan Tornedalen…

… där vägen förbi Pello är lika trafikerad som E4:an! I alla fall när den finska Tornedalsrallyn går ner till Kemi-Tornio fabrikerna, eller upp till Kittilägruvan… för att inte tala om turisttrafiken som ännu inte har börjat!

Just det, idag har jag motionerat i Pello, och det var inte alls så fridfullt som i Aarea, men samtidigt intressant ur andra synvinklar. Inte bara mer bilar, utan även mer folk ute, inte minst på kyrkogården, som inte ens finns i Aarea.

Därför tände jag andaktsfulla ljus igår på en stensymbol, för att hedra alla kämpar. Och även Markku hoppades att vi kan göra det till en årlig tradition. Hoppet, det är det sista man ska släppa!

Och hoppet, det är mycket av gnistan. En inre eld… som man måste underhålla, och veta hur man tänder igen om den slocknar… Musik t ex, och det här är en sån “kicka igång” låt, som jag faktiskt fick plocka fram igår!

http://www.youtube.com/watch?v=kbbA9BhCTko

Ja, en bättre translåt finns inte… för den är liksom 3 dimensionelll… den sätter inte bara igång hjärtat, utan även ryggmärgen och naveln! En reserv som hållit i många år, och intressant att se hur länge?

För förr var det den här… tempot i min livslåga…

http://www.youtube.com/watch?v=ZN8iRqAFQQo&feature=related

– som nu skapar rena rama kärlkrampen! 😉

Nå, jag tror att jag vet… den här lär nog ligga bra till, för även den når ner från hjärtat in mot de djupare delarna i kroppen… men något lugnare.

http://www.youtube.com/watch?v=CGmfDHrPRPs&feature=related

När det började? En dag när jag lyssnade på den här hos min barndomsvän Annica på hennes orange-vita lilla skivspelare… http://www.youtube.com/watch?v=1vTMovUQHhY

… mitt första “flow”!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *