Nu vet jag!

Pipelinen är inte till för slig eller rysk gas – det är en jordledning! “Nolla inte dig själv genom att skriva det” sade Markku innan han gick på sin kvällsskiftsvecka… 6 dagars vecka, 12 timmarspass, vecka in, och vecka ut… och ingen ledig vecka… bara dag.

Men, det struntar jag i, sade jag… för det ser ju faktiskt ut som ett stort elstängsel mot öst, för en fårmarmare som mig… som även nu i mörkret har varit ute och slagit isolatorer på de nya stolparna, med hjälp av Grizzlyns sken.

Ja, den stora ledningen som går över älven i Autio har hiskeligt höga stolpar! Flera trådar starkström som ett högt staket… och nog måste väl även det jordas någonstans? Och en rejäl jord behövs det, när t o m med mitt fårstängsel måste ha nedgrävt järn för att fungera… och det är det som får mig att fundera, för blött är bäst… därför älven?

Järnriddån i Meänmaa, haa haa haa. Nollad. Men också kollad!

Nå, vad gör jag nu då? Tvättar kläder… och känner mig extra tjock. Borde ta mig i kragen och promenera lite, men hur går det med disken då? Hm, hm… den finns nog kvar… suck! Suck, suck, suck… efter fest kommer vardag.

Dags för en balanserad sejd på klaver… http://www.youtube.com/watch?v=dAVeLm-Fit8

2 thoughts on “Nu vet jag!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *