Kolari – Pajala – Kolari

Och nästan Pajala igen! Ja, jag var chaufför, och då kör man… åt någon annan. Det är liksom en roll, då går man inte ut för sin egen skull, utan för någon annans… vilket också kan vara kul!

“Jag har aldrig haft så här kul som i kväll, tack Mona” var Markkus sista ord innan han tog en tupplur… utan mask… tur nog… för han var döden! … i en svart-vit mantel… och det var ingen som såg oberörd ut när de möttes – många leenden, många rygganden, några frenetiskt uppsökande, och en smått hysteriskt ambivalent?

Själv funderade jag mest på att det var tur att jag slog mig med en kofot i pannan, och inte med en fransk skruv… vilket alltså var maskens dödsorsak… hm, hm… och mera blod tyckte den finske ordningvakten, men då förklarade jag att döda inte blöder längre… och gissa om han såg rädd ut?! 😉

Vad jag var? En tråkig häxa… eftersom jag bar solglasögon… d v s att det är ögonen som gör det magiska! Nå, jag hade tidsbrist, men det var kul än då, även om jag mest kom att känna mig som en spanare under cover… konstaterandes att folk var trevliga och hade kul – kanske mer kul än om alla är i “vanliga” kläder?

Det jag saknade… var ett riktigt dansgolv med “basdunk”, för nu kändes båda ställena faktiskt lite av “högstadiedisko” vad gäller det. Och även det, att det inte syns några “gruvisar” ute, är lite märkligt… eller inte? Kanske snarare ett gott tecken, med tanke på att de ska upp och jobba i ottan!

Ja, dom är lite tvärtom… för när de är lediga så är de hemma… och inte i Pajala eller Kolari,.. som skulle bli “Meänmaa” – men vad är de idag?

http://www.meanmaa.net/

… och äntligen fick jag igång Bluetooth!

Där ni ser det hemliga… att häxan alltid har månen med sig – i den nedre blicken… den magiska kicken! Sen är smaken som baken… Markku gillar den vänstra profilen där jag blir tagen på sängen, medan jag föredrar den högra looken… där jag hunnit bli smått irriterad över fokus… hokus pokus… http://www.youtube.com/watch?v=hCBbKBSttFw

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *