Ord och ordning

Ordningen inne i det neuropsykiatriska omloppet har infunnit sig av sig själv med sömnen… skönt, och att det inte bara är tomma ord det där med att “sova på saken”! Men, ordet, det hittade jag inte på Google, fick ta min finska ordbok till hjälp, och göra en s k direktöversättning…

Niin, että mulla on liittymisen ongelmia, ja mietin tätä liittyä johonki ongelma teoriata…. että se on aika tavallista jos alkaa seuraamaan ympäristöä… ja taas mie uskon että se johtuu jostakin stressistä… että äiti+lapsi kontakti vauvaajasta ei ole kehittynyt niinkun pitää, esim aiakapuutteesta, omista ongelmista ym.

Joo, jos tekki tunnetta että teän partneri tai te itse yhtäkkiä hyppäättä jonkun muun sfäähriin, esim portsarin… niin ei se tarkoita että te oletta rakastunut… se tarkoittaa vain että te löysitte turvan epäturvallisen tunteen alla… hm, mutta onhan se samallakin just se mitä rakastuminenkin on!? Kuitenkin sellaiselle ihmiselle joka lapsuuessa on liitynyt esim vieraisiin jotka käyvät lauantai iltana…

Ja sitten, se ei ole kenenkään syy… se vain on niin. Ja siittä ei kannatte alkaa riitelemään kenenkään kans, ei vanhemmitten, ei partnerin… koska se vain on tapa. Tapoja voi vain itse harkita ja hallita, ja silloin on tärkein että huomioi ja kertoo miten asiat on. Ja hetikko mustasukkasuus laskee, niin lämpö tulee takaisin!

Sormus sanoo paljon, mutta sammalla ei mitään, liittymiseen…

Som ni ser, så var jag tvungen att skriva det på finska, eftersom min hjärna i kaoset tänkte på det på finska… medan ordningen alltså har infunnit sig även på svenska… där jag kan kostatera att ordningen inte alltid är fullständig! Därmed kan inte kaoset heller ha varit det?

Fullständigt obehagligt är det dock när hjärnan säger en sak, och hjärtat ett annat… och då gäller det att ta sig i kragen och lyssna på Predikaren från Bibeln, typ att “Dåren har sitt hjärta åt vänster, medan den kloka har den åt höger” – vilket alltså inte handlar om politik, utan om att man med hjärnans makt intalar sig själv att något är mer rätt än känslan, utifrån de konsekvenser som följer…

http://sv.wikipedia.org/wiki/Kaosforskning

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *