Det är orättvist!

Hm, nu när min hjärna har sammanfattat bort den lärorika konferensen… så kommer bilderna som den tog under vägen till och från… och det slår… att Fineweld, som har sina grävmaskiner utanför vägbananan, måste ha både skyddsvallar och trafikljus… medan Kommunens bredband, och Svevias egna arbeten, som värst – bara hade ett fjuttigt orange blink på grävmaskinen… som stod på vägbananan!

Måste berömma Fineweld och deras arbetsplan, även om den som sämst orsakar mig 6-10 minuter längre färdväg till jobbet… för det känns verkligen trafiksäkert! Vilket det inte gjorde igår… broms in i dimman… både i Sattajärvi och Kaunisvaara… och det må vara, men lite orättvist är det med tanke på kostnader som den ene har, men den andra slipper…

Okej, Northland är ett privat bolag, och har råd att betala… medan Kommunen och Svevia har samma kassa som Trafikverket… är det kanske så man tänker? Ibland är det faktiskt så… att privata bolag har högre deltagaravgifter än t ex Kommun- och Landsting. Visst är det konstigt!

Det är mycket som är konstigt…. och därför är det nog dags för mig att bege mig ut till Herr Rajala, för att se om allt är till min belåtenhet… och hans.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *