Machofabriken…

Det var ett smart koncept… för alla deltagarna pratade om “lådor” efter det… – och jag gissar, att alla kommer att tänka på det resten av sitt liv också, när de ser en fyrkantig pappkartong… Vad jag pratar om? Genusperspektiv!

www.machofabriken.se

Just det, Sverige har upptäckt att 80% av alla brott utförs av killar… och att hela 95% av våldbrotten utförs av män! Hm, men ändå nämde inte Justitieminsitern kön i sitt tal.. det var nämligen könsneutralt – vilket jag tyckte var bra!

För, det kan nämligen vara så, att kvinnor begår brott… men det anmäls inte! En kvinna kanske stiger för mycket i machorang om hon anmäls!?! Vad vet jag, vad Beatrice hade i sin låda…

Beskåda, det gjorde jag även Jan-Olov Madeleine… och kom fram till att han skulle vara en bra polis – för han verkade street-smart och strukturerad. Hm, men vilken polischef skulle våga anställa en transvestit? Det är där det sitter… d v s att det är bekvämligheten på arbetsplatsen som gör att utstickande minoriteter har svårt att komma in… för då måste chefen “stå upp” inför gruppen, och det är jobbigt?

Men… någon måste våga… annars lever vi kvar på 30-talet, 40-talet… och slutligen förintar vi varandra p g a rädsla… som den roliga psykologkonfrenciern sade på slutet. En helt trevlig dag m a o!

… och, alla “kändisar” jag såg, kändes som “vanliga” människor… de gick på toa, de stod och hängde i hallen, de såg osäkra ut, osv. Precis som alla andra. Det är ingen skillnad. Men efter konferensen gör skillnad, åt rätt håll – hoppas jag!

Mmm… Mc Donalds? Nej just det, vi är i Luleå… Max! Cleo?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *