Det var skillnad!

På folk och folk… inom Polisen… hm, cheferna hade obligatorisk närvaro på middagen i Kulturens Hus, medan vi områdespoliser skulle boka in oss själv om vi ville äta, och betala själv…

Områdespoliser… intelligenta analytiska poliser som har varit fallskärmsjägare, ingått i insatsstyrkan, offrar sitt privatliv åt folket, bär upp de gamla kommissariernas dagbok… och får sitta i förnedring – medan andra rider hästen?

Just det, skaparen Wuori tyckte att vi skulle vara kommissarier… medan högsta ledningen idag tycker att vi är skit? Och jag tycker tvärtom! Och det står jag för.

Nå, som plåster på såren blev det ingen billig hamburgare i masstillverkning. Nej, det blev en underbart god “Köpmannens biff Rydberg” – mmmmmmmm – måste säga att det var bland det godaste jag har ätit på länge!

Helt otroligt god… eftersmaken i munnen känns helt underbar, saliven rinner under tungan, och jag tänker på den halvblodiga oxfilén som låg varm i den lilla söta stekpannan i järn, tillsammansmed heta potistärningar, och ett rått ägg som var lagd i en tomathalva, prydligt och fint, tillsammans med färsksaltade gurkor och en dip – allt på en schysst skärbräda! Typ.

Och ordentlig som jag är, så ska jag nu gå lägga mig med Aftonbladet… ensam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *