E10:an är slätast – och inget darr!

Ja, igår fick vi börja passet med en långkörning till Gällivare, och medan jag ringde och sade att vi är på väg, så funderade jag varför inte alla vägar är så släta som Liikavaara Frans? http://www.youtube.com/watch?v=B06Kx-TbTA0

Sen på hemvägen körde inte jag, och när kollegan bromsade för en älg, så tänkte jag att det nog var tur det… för jag har aldrig varit med om att vara SÅ nära en älgkrock!

Mindre än 1 meter från älgens bak i utryckningshastighet, och hjärnan min fotograferade en Mona som höll för öronen, beredd på den obehagliga smällen… som alltså inte kom! P g a förarens pilotskicklighet – att hålla huvudet kallt, och styra “åt fel håll”… men bara så pass mycket att han klarade hindret utan piruetter och liknande följder som lätt kan komma… hm, hm – och det värsta av allt – han fick inte ens den s k “älgdarren” i benen efteråt! Kyligt, och nästan tvärtom…

Tur hade vi, och tur var även att det inte låg blodvite i luften när vi kom fram… vilket det hade kunnat göra om vi inte kom. För där alkoholen kommer in, där går vettet lätt ut… och det är inte alls så ovanligt att “vuxna män” tycker att de har rätt att uppfostra varandra på krogen!

Så kan ett pass för polisen se ut, typ. Och in i den inkluderas även att man blir bjuden på fika av trevlig personal på Gällivare sjukhus, får smaka på kollegornas egenbakade kakor på polisstationen där, och så fick vi oss även en provsittning i Passaten! En benisnare som vi kanske ska få i utbyte mot vår dieselvolvo – p g a min överkänslighet… halsen. Det är inte jodbrist.

Och vad jag tyckte? Den är lite för smal i fronten, rent utseendemässigt, men i övrigt var in- och ut hoppandet mer ergonomsikt utformat, vilket även skulle vara bra för min slitna ländrygg. Men, oroväckande var att den målade varianten stod på verkstan… igen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *