Idag fick jag leka häxa på riktigt…

Är du ute på jakt? Frågade mannen i Lantmäteribilen när jag smög på honom snett bakifrån. Nej, jag är ute och spanar… vill se hur Trafikverket kommer att göra den nya korsningen. En korsning som blir Sveriges vackraste mot öst, med en hiskeligt fin vy mot Ylläs när man lämnar Aarea… men, när man kommer från öst – då är det tvärtom, man står öga mot öga med den fula transformatorstationen i väst.. Hm, kunde man inte smycka ut den med samisk konst? Typ som vattenfall har gjort med sina kraftstationer i Porjustrakten.

Och en fin port med evighetsträd tänkte jag… innan jag började gå hemmåt igen, och träffade på Lantmäterikillen igen… som nu hade problem med en av mina tallar i den gamla korsningen. Den här tallen bord huggas ner, och tallar är det värsta som finns för GPS-kontakten… sade han medan han blickade mot himlen. Hm, tänkte jag, och tittade på tallen… snälla tall, bråka inte nu, för jag vill att du ska stå kvar…

Tack, sade han plöstligt. Nu när du kom hit så fungerar det. Och jag kände mig som en riktig häxa när jag fortsatte att vandra mot norr…

2 thoughts on “Idag fick jag leka häxa på riktigt…”

  1. ja det var en positiv “häxa”(?) som vickade hemåt mot lunchen efter given hjälp med FIX för GPS:en.

    tack för den magiska hjälpen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *