Nästan 30 år sedan

http://www.youtube.com/watch?v=aWRaP97D-Vg

Ja, då var det jag som var ung, precis inkommen i tonåren… snäll och beskedlig. Ingen kaxig uppkäftig sak, som retade gallfeber på omgivningen – utan snarare tvärtom, en pluggis som högst vågade färga håret lite annorlunda, och dricka alkohol som den äldre kusinen langade. Och, vad hade jag velat göra annorlunda?

Mer mål och visioner ut i den stora världen, utanför Pajala… mer debatt om alkoholkulturen i samhället, hur mycket som är “normalt” att dricka för en s k Svensson, hur man drack förut i Tornedalen, osv… och lite mer uppkäftighet i klassen redan då!

För att inte tala om den närliggande krigshistorian i folkets själ, öster om den s k Kalixlinjen… d v s hitsoria ur elevens eget lokala perspektiv, för att göra det mer förståeligt och med anknytning till “här och nu”, för mer logik än roman…

http://sv.wikipedia.org/wiki/Sverige_under_andra_v%C3%A4rldskriget

2 thoughts on “Nästan 30 år sedan”

  1. Tack för det, och det är ju sant, åldern sitter i själen, och att det i kommunikationsformerna alltid finns en sändare och mottagare.

  2. men hur menar du nu du är ju ung nu!! fast man inte känner dig så verkar du ju ha skinn på näsan utan att för den skulll vara kaxig utan rätt rak och uppriktig utan krusiduller

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *