Känns som jodbrist

Hm, har besvärats av svullen hals i drygt en vecka, typ under adamsäpplet, och det blir faktiskt värre varje gång jag sätter mig här framför datorn. Skärmen liksom irriterar knölen ännu mer… hm, hm.

Provade att käka lite salt igår, eller rättare sagt lät det smälta i munnen, och sen spottade jag ut det. Och faktiskt, det kändes som att det hjälpte lite… joden… så nu håller jag på att koka grönsaker, rejält med jodberikad mineralsalt!

Hur är det med restaurangerna? Köper de billig havssalt, eller satsar det på jod för kundernas bästa? Måste fråga igen… med tanke på att vi kommer att få ett nytt kärnkraftverk i Pyhäjoki.

Många bäckar små blir till en stor å…

Just det, och jag tror fortfarande på att riktat vitamintillskott alltid då och då är bra, trots nyheternas varning. Tror nämligen att det är läkemedelsföretagen som är rädd för att vanliga bristsjukdomar åtgärdas med billiga vitaminer från ICA och Konsum, istället för specialmediciner från dem!

Yes, och till maten idag dricker jag en vacker mix av B-active och Magnesium… dubbla brus i ett stort glas!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *